lunes, octubre 23, 2006

elearning en realitats virtuals... snowcrash a la carta

Extret d'un forum de Moodle.org

subj:Soodle
per: Irene
Hola a tots i a totes,

Algú ha sentit a parlar de soodle? Ho trobareu a http://www.sloodle.com/

SLoodle is a project to integrate the VLE platform Moodle with the 3D world of Second Life. Imagine a Moodle course that, if you wanted, could turn into a proper 3D interactive classroom with all your Moodle resources available to your students in the virtual world.

Sabeu de què va?
sorprès
Irene
----
Re: Soodle
per Ludo
Hola Irene,
no en sabia res de que anava però m'he posat el vestit de neopreno i he surfejat una mica. Això del SLoodle te pinta del següent:
Second Life: és un mon virtual anomenat second life, amb poca broma més d'un milió d'usuaris regsitrats. Però és un mon tant "manifestament millorable" com aquest on vivim. En el sentit que és un lloc on amb diners de l mon real has de comprar diners d'aquest mon, on pots cromprar edificar, treballar i facturar. De fet he vist a aqui grafiques que l'agencia reuters elabora sobre la cotització d'aquesta moneda virtual...
La gent esta tan enganxada que ara fins hi tot volen muntar els LMS en el mon virtual... el desenvolupament és molt primari i matosser, i no es pas open source...
El tema es interessant, no obstant perque tard o d'hora els LMS hauran de presenbtarse en interficies 3D / RV ... segur que quan toqui a moodle estarem apunt fer l'ullet
Marc
----
Re: Soodle
per Irene Pelegrí Colomer - Sunday, 22 October 2006, 20:35
Uau, Marc! Gràcies per l'explicació, haurem de xafardejar una mica més.
O sigui, que hi haurà un moodle "real", que podrem utilitzar més o menys com fins ara, i un de "virtual" que podrem utilitzar a la nostra vida paral·lela? És això?
Uf!
Irene
----
Re: Soodle
per Ludo (Marc Alier) - Monday, 23 October 2006, 10:
Pel que he vist hi ha una aproximació un tant matossera que el que fa és "mapejar" els continguts del curs Moodle (real) en elements "fisics" com taulells, pissarres o projectors VGA en aules virtuals del SecondLife.
Jo com més em miro aquest Second Life menys gràcia em fa. Aquest entorn RV està muntat com a negoci on tenen cabuda els principis més baixos i m'explico:
* només a l'arribar a l ahome page d'entrada t'expliquen quants usuaris hi ha i quants dolars "de debò" s'han gastat en aquest mon virtual. La base del mon és la propietat de la "terra" i de les creacions que hi tenen lloc, o sia que fan una barreja entre els drets d'autor i el dret romà per montar un paradis neoliberal-post apocaliptic
*fan servir el terme "metaverse" usat per Neal Stephenson ( autor de criptonomicon i el cicle barroc) a la novela postciberpunk Snowcrash... on es descriu en plan apocaliptic lo patetic que pot ser una extensió global de quelcom com el second life amb l'ajut de la millore de les interficies humà-màquina
Segons el meu punt d evista la virtualitat aporta molts avantatges i possibilitats, però no passen per escriturar el bytes ni per perdre la funció de realitat.

D'altre banda la possibilitat d'utilitzar les eines de realitat virtual per encabir una projecció de l'aula de moodle a un entorn 3D, SI que és una bona pensada. Sobretot cal tenir en compte que tota aula de Moodle present o futura se n'ha de poder beneficiar de les filigranes tecnològiques, com el 3D o el molt més proper AJAX, però també ha de coplir amb criteris d'accessibilitat.

Entendre una aula virtual del futur (no massa llunya) com una projecció d'una aula de Moodle, ja disenyada des dels principis filosòfics, com un espai d etrobada i participació... és un encert.
Marc

No hay comentarios:

Publicar un comentario